Anime Tips! Nr.1

12-åriga Mitsuki Koyama är en begåvad sångare som drömmer om att bli Idol, men hon är behäftad med sarkom, som kan botas endast genom en operation som skulle kosta henne stämbanden och hennes förmåga att sjunga. Tumören i halsen påverkar också hennes förmåga att andas bra och sjunga högt. På toppen av det, hatar hennes mormor musik, och är helt emot Mitsuki önskan att provspela. Hennes drömmar tycks omöjligt att uppnå, tills hon en dag får besök av två shinigami vem bara hon kan se. Utan att veta Mitsuki kan se och höra dem, diskutera de hur hon bara har ett år kvar att leva.


När hon inser att hon inte kan vänta längre för att uppfylla sin dröm, går hon bort från hennes hus och shinigami att försöka att provspela för en sång tävling. Men shinigami fånga henne innan hon kan audition. Mitsuki får en utavav de två shinigamisarna, Takuto, att göra en affär med henne, om hon går bort utan någre trassel när hennes ett år är slut kommer han att hjälpa henne att bli sångerska så att hon kan lämna världen utan någon ånger. Han ger henne förmågan att förvandla sig till en frisk 16-årig som inte är betungande med en hals tumör. Även om det finns mycket konkurrens, kan hon vinna över juryn med sin entusiasm för sång och hennes utmärkta röst. För att dölja sin verkliga identitet, väljer hon artistnamnet Fullmoon.

Jag själv älskar den här animen och det var även en utav de första jag såg så den ligger mig väldigt varm om hjärtat. Den har helt fantastiska låtar som jag sjunger med till än idag.. I just love it!

 


5 av 5 stärnor.. hurr durr~


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0