It-företag eller kaninfarm?

För dem som inte är up to date med vad som händer i mitt liv kanske vill bli informerade om att jag numera är stationerad i Leixlip strax utanför Dublin på Irland i en av de största byggnaderna med under 3 våningar som jag tidigare vistas i. Säger dig mycket eller hur?

Nej men jag har tagit på mig en roll som innebär att folk på stora företag hemma i Sverige ringer mig som sitter på Irland när deras datorer och program inte vill samarbeta eller när deras hjärna tagit semester och de har fuckat upp sina inloggnings uppgifter. Arbetet kallas även för teknisk support för HP användare på svenska.

Tack och lov slipper jag privata användare utan tar mest hand om sådana stora jättar som Sveriges största bensinmacks huvudkontor, en av Sveriges största matkedjor och en av världens största ägare av diverse varumärken (tex choklad och annat jox).

Det var en liten snabb beskrivning som verkar relevant till titeln, eller hur? Nej inte alls faktiskt. Jag nämnde ju att jag jobbar i en stor byggnad eller hur? Lite mer än en halv kilometer från huvudentrén till min station så jag får möjligheten att rasta fläsket på arbetstid.

På väg till rätt byggnad är en fin liten (?) gång med glas från golv till tak med utsikt över gigantiska gräsplättar med... tja, vildkaniner...

Hur många som helst är dem. Ingen aning om hur de kommit dit och jag tror ärligt talat att ingen riktigt vet. Men det är väl en skön variation från skrivbordslivet I guess.RSS 2.0